2021-12-02 08:55:05|已浏览:139次

When families gather for Christmas dinner, some will stick to formal traditions dating back to Grandma’s generation. Their tables will be set with the good dishes and silver, and the dress code will be Sunday-best.
But in many other homes, this china--and--silver elegance has given way to stoneware (粗陶)--and--stainless informality, with dresses assuming an equally casual--Friday look. For hosts and guests, the change means greater simplicity and comfort. For makers of fine china in Britain, it spells economic hard times.A. bankruptcy of fine china manufacturers2.Which of the following may be the best reason for casual dining?
B. Shrinking of the pottery industry
C. restructuring of large enterprises
D. Economic recession in Great Britain
A. Family members need more time to relax.3.It can be learned from the passage that Royal Doulton is _______
B. Busy schedules leave people no time for formality.
C. People want to practice economy in times of scarcity.
D. Young people won’t follow the etiquette of the older generation.
A. a retailer of stainless steel tableware4.The main cause of the layoffs in the pottery industry is _______
B. a dealer in stoneware
C. a pottery chain store
D. a producer of fine china
A. the increased value of the pound5.Refined table manners, though less popular than before in current social life, _______
B. the economic recession in Asia
C. the change in people’s way of life
D. the fierce competition at home and abroad
A. are still a must on certain occasions1.[B] 推理判断题。首先依据题目中的casual dining找到第2段中的informality。其后有两个for引导的介词短语,后一个说“对于英国精致瓷器的制造商来说,这(informality)意味着经济困难时期”;此外,第3段用数据具体指出陶瓷业裁员之严重,说明陶瓷业在萎缩,即B。A、D均属夸大事实,C与文章内容无关。
B. are bound to return sooner or later
C. are still being taught by parents at home
D. Can help improve personal relationships
5.[A] 事实细节题。根据最后一段,特别是第2句“The fine points of etiquette... must be picked up elsewhere良好的餐桌礼仪必须在其他地方被重拾起来”,可知礼仪在某些场合还是必要的,故答案为A。
本文由培训无忧网新东方教育专属课程顾问整理发布,更多大学英语四六级考试培训课程信息欢迎关注培训无忧网英语四六级培训频道或添加老师微信:15033336050
注:尊重原创文章,转载请注明出处和链接 https://www.pxwy.cn/news-id-5855.html 违者必究!部分文章来源于网络由培训无忧网编辑部人员整理发布,内容真实性请自行核实或联系我们,了解更多相关资讯请关注英语四六级频道查看更多,了解相关专业课程信息您可在线咨询也可免费申请试课。关注官方微信了解更多:150 3333 6050